Технічні можливості холдингу дозволяють оперативно впоратися з посівною / фото УНІАН

Один з найбільших агрохолдингів Європи – Група компаній "Укрлендфармінг" має у своєму розпорядженні достатньо коштів для проведення весняної посівної ранніх ярих культур, повідомила прес-служба "Укрлендфармінга".

"Добрива Група "Укрлендфармінг" закупила восени, вони в достатній кількості. Насіння поставляються згідно з графіком. Практично 70% від придбаних знаходяться вже в регіональних підрозділах, а насіння власного виробництва ми допрацьовуємо на насіннєвому заводі Групи. Вони будуть повністю поставлені в регіони до 15 квітня. Паливо купуємо в плановому режимі та вже закупили 65% від необхідного на перше півріччя обсягу", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що станом на 9 квітня посівна кампанія в "Укрлендфармінгу" тільки починається, оскільки основні ярі культури, серед яких соняшник, кукурудза і соя, потребують прогрівання ґрунту на глибину посіву до температури понад 8 градусів, що є проблематичним за теперішньої весни та зміни клімату.

Відео дня

При цьому, в "Укрлендфармінгу" підкреслили, що технічні можливості холдингу дозволяють оперативно впорається з посівною кампанією і завершити посів до 5-7 травня поточного року.

Крім того, в прес-службі зазначили, що посівна кампанія для "Укрлендфармінгу" у 2019 році подорожчає, в основному шляхом придбання високопродуктивного насіння передових виробників – "Сингента", "Кортева", "Монсанто", "Лімагрейн" та інших, а також шляхом переходу на засоби захисту рослин від мультинаціональних виробників - до 65% від потреби.

У прес-службі також додали, що посіви озимих культур групи компаній перезимували добре завдяки сніговому покриву.

"Зараз "Укрлендфармінг" проводить ревізію стану посівів озимих культур, і очікується, що їх втрати при перезимівлі незначні, на рівні 3-4 % від засіяних восени площ, в основному в пізні терміни посівів, які не мають перспектив хорошого врожаю", - підкреслили в прес-службі.

Водночас у прес-службі додали, що весняний перепад температур при відновленні вегетації може негативно вплинути на розвиток озимих, але в "Укрлендфармінгу" очікують стабілізації температур і гарного врожаю.

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році завдяки вдалим погодних умов, більша частина посівів озимих групи компаній "Укрлендфармінг" перебуває в хорошому стані.

Згідно з даними Мінагропроду, 7 березня в семи областях України розпочалися весняно-польові роботи.

"Укрлендфармінг" є найпотужнішим в Україні вертикально інтегрованим аграрним холдингом, який управляє найбільшим в країні та восьмим у світі банком родючого чорнозему загальною площею 570 тисяч га. Агрохолдинг експортує свою продукцію до 40 країн світу і є одним з найбільших платників податків України.