Ілюстрація REUTERS

Міністерство аграрної політики і продовольства затвердило нові вимоги до імпорту в Україну живих тварин, харчових продуктів тваринного походження, а також кормів і побічних продуктів тваринного походження, повідомила прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте такожУкраїна дозволила імпорт з Польщі кормів для худоби

У повідомленні сказано, що наказ "Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їх репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх обробки, переробки" затверджено Мінагропродом 16 листопада 2018 року і зареєстрований Міністерством юстиції 4 квітня 2019 року.

Відео дня

"Наказ, який вводить нові вимоги до імпорту в Україну тварин та продукції, набуває чинності за півроку після його опублікування", - уточнили в прес-службі.

Зокрема, наказ передбачає дозвіл імпортувати тварин або продукцію із зон або компартментів, якщо не вся територія країни-експортера вільна від тієї чи іншої хвороби тварин. Крім того, наказом скорочено кількість діагностичних досліджень з живим тваринам, які мають виконуватися на території країни-експортера.

У прес-службі додали, що зміни також передбачають оновлення вимог щодо походження сировини для виробництва харчових продуктів, а також збільшення видового сировини продуктів, які можуть імпортуватися до України.

Як повідомляв УНІАН, імпорт аграрної продукції в Україну за підсумками 2018 року збільшився на 17,4% у порівнянні з попереднім роком і становить 5,5 мільярда доларів.