Найбільше виручки агрохолдингу забезпечив продаж соняшника та пшениці / фото УНІАН

За підсумками 2018 р. валовий дохід агрохолдингу KSG Agro зріс на 7% та становить 24,8 мільйона доларів (для порівняння у 2017 році - 23,2 мільйона доларів).

Продажі м'ясної продукції компанії в грошовому обчисленні у 2018 році зросли на 19% в порівнянні з 2017 року і досягли 5,7 мільйона доларів (у 2017 році - 4,8 мільйона доларів).

Найбільш значні обсяги виручки приніс продаж соняшнику та пшениці, який у 2018 та у 2017 роках зріс на 20% та 10%, склавши 5,7 мільйона доларів і 2,6 мільйона доларів відповідно.

Відео дня

На думку Наталі Шапран, у 2018 році на сегмент АПК продовжував впливати цілий ряд факторів, що ускладнюють успішну й ефективну діяльність агрохолдингів. Серед них - відсутність державної стратегії розвитку галузі та ветеринарного контролю на тлі складної епідеміологічної ситуації та відсутності дієвих заходів із боротьби з контрабандним ввезенням продукції тваринництва. У цій ситуації поліпшити свої показники змогли тільки ті агрохолдинги, які правильно обрали пріоритети та змогли сфокусувати свої ресурси на їх розвитку.

Коментуючи зростання валового доходу KSG Agro, Наталя Шапран зазначила, що ключовим фактором стало збільшення продажів м'ясної продукції - сегмента, де агрохолдинг має очевидні конкурентні переваги. "Покупці гідно оцінили якість свинарської продукції KSG Agro, і протягом минулого року попит на неї стабільно перевищував пропозицію, - зазначила Наталя Шапран, - Дуже важливо, що мова йшла про кінцевий продукт, що має високу додану вартість". Завдяки зростанню обсягів продажів м'ясної продукції з 4,8 мільйона доларів у 2017 році до 5,7 мільйона доларів у 2018 році зросла виручка від реалізації продукції й, відповідно, валовий дохід.

Експерт зазначила, що ставка на вирощування культур, які мали попит на ринку у 2018 році, довела свою ефективність. У випадку з KSG Agro - це соняшник та пшениця. "Холдинг продемонстрував ефективне використання свого земельного банку. Ставка була зроблена на культури, які були найбільше затребувані ринком. Це призвело до збільшення виручки від продажів соняшнику та пшениці, що також позитивно вплинуло на валовий дохід", - підкреслила Наталя Шапран.

На думку аналітика, фокусування агрохолдингу на свинарстві, правильна структура вирощуваних культур, зниження витрат, не пов'язаних з бізнесом, забезпечення дієвих антиепідеміологічних заходів та ефективне управління призвели до зростання ключового показника - валового доходу KSG Agro.