Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 10 липня, затвердив стратегію розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року, а також план завдань та заходів щодо її реалізації, розроблені Міністерством аграрної політики та продовольства спільно з Офісом підтримки реформ міністерства, повідомила прес-служба міністерства.

Читайте такожУкраїнський аграрний експорт в ЄС зріс на третину: що продаємо і хто купує

Згідно з повідомленням, метою стратегії є визначення довгострокової державної політики, спрямованої на забезпечення стабільного нарощування обсягів експорту продукції вітчизняного сільського господарства, харчової та переробної промисловості.

Відео дня

У прес-службі Мінагропроду відзначили, що стратегічними напрямками розвитку експорту української аграрної продукції стане нарощування обсягу виробництва і збільшення поставок агропродукції на зовнішні ринки, збільшення у товарній структурі експорту частки продукції з високою доданою вартістю, а також відкриття нових ринків і розширення експортних можливостей для малих і середніх підприємств.

Як повідомляв УНІАН, зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарською продукцією України у 2018 році збільшився на 1,7 млрд дол. - до 24,3 млрд дол. Зокрема, експорт української продукції АПК становив рекордні 18,8 млрд дол., а імпорт - 5,5 млрд дол.