Ілюстрація / REUTERS

Франція домоглася від Європейської комісії (ЄК) дострокової виплати у зв'язку з посухою 1 мільярда євро з належних їй дотацій в рамках фінансування програми спільної сільськогосподарської політики.

Читайте такожЧерез посуху у ряді регіонів Чилі оголосили надзвичайний стан (відео)

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву міністра сільського господарства і продовольства Франції Дідьє Гійома.

Відео дня

"У зв'язку з посухою у Франції ми отримали згоду ЄК на дострокову виплату дотацій на сільське господарство в розмірі 1 мільярда євро. Виплати будуть здійснені 16 жовтня", - сказав міністр.

Згідно з його даними, Брюссель також дозволив Франції здійснити покоси трави на землях, що перебувають під паром 70 департаментах країни. Це рішення пов'язане з сильною нестачею кормів для худоби, викликаної триває з весни посухою в країні.

Міністр підкреслив, що абсолютно очевидно, що відбувається потепління клімату у Франції, причому надалі він буде тільки посилюватися.

"Нинішня посуха, яка сталася після посухи минулого року, створює воістину небезпечну ситуацію. В особливо важкому становищі опинилися скотарські господарства", - підкреслив Гійом.

Він визнав, що у зв'язку з тривалими труднощами деякі фермери мають намір повністю і до терміну забити весь худобу і надалі більше не займатися його розведенням, переключившись на іншу сільгоспдіяльність.

Гійом повідомив, що у зв'язку з посухою минулого року державою було виплачено фермерам фінансову допомогу в розмірі 200 мільйонів євро для компенсації їх втрат.

"Судячи з усього, посуха цього року сильніша і виплати будуть більшими за розміром", - сказав він.