За минулий місяць продажі сиру скоротилися до 666 тонн / фото УНІАН

Українські виробники молока в серпні скоротили обсяги загальної грошової виручки від експорту молокопродуктів на 33,8% - до 15,5 мільйона доларів, що на 7,9 мільйона доларів менше, ніж за аналогічний період 2018 року.

Читайте такожВ Україні почали виробляти більше м яса, але менше молока

Про це повідомляє прес-служба "Асоціації виробників молока" (АПМ).

Відео дня

"Порівнюючи зовнішньоторговельну активність з серпнем минулого року, добре помітно її падіння серед усіх товарних груп молочного ряду. Так, продаж вершкового масла скоротився - на 46,7% - до 1,2 тисячі тонн сухого молока - на 40,8% - до 2,5 тисячі тонн, сироватки - на 39,2% - до 1,4 тисячі тонн, сиру - на 20%, до 666 тонн, молока і вершків незгущених - на 17,8% - до 1,7 тисячі тонн, а кисломолочних продуктів - на 11% - до 428 тонн", - йдеться в повідомленні.

Водночас експорт сиру в серпні зріс на 76,7% у порівнянні з липнем. Згідно з повідомленням прес-служби, це зумовлено відкриттям транзитних коридорів для українських товарів з боку Росії, що дозволило активізувати торгівлю з країнами СНД.

"Скорочення обсягів зовнішньої торгівлі, яке спостерігається цього року, що зумовлено скороченням поголів'я корів, дефіцитом молока в переробці, падінням світових цін на деякі експортні товари та зміцненням курсу національної валюти", – сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у червні експорт молочних продуктів з України збільшився на 4,9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становить 25,7 мільйона доларів.

За даними митної статистики, Україна у 2018 році експортувала 8 тисяч тонн сирів, що на 8% менше, ніж у 2017 році. Імпорт сирів в Україну за минулий рік зріс на 37% - до 13,7 тисячі тонн.