Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив законопроект "Про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо обороту земель сільськогосподарського призначення".

Читайте також"Не в бюджет": міністр економіки розповів, куди підуть гроші від продажу землі

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олексій Гончаренко.

Відео дня

"Кабмін затвердив проект закону про ринок сільськогосподарської землі і передає його до парламенту. Фактично, землю зможуть купувати іноземці (заснувавши українську юрособу), обмеження з концентрації землі в одних руках - до 200 тисяч га (!!!) і т. д.", - написав Гончаренко.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства 23 вересня оприлюднило проект закону про ринок землі для громадського обговорення.

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 жовтня розробити законопроект про оборот земель сільськогосподарського призначення, а Верховній Раді - скасувати земельний мораторій до 1 грудня 2019 року.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що Кабінет міністрів планує відкрити ринок землі з 1 жовтня 2020 року.

Наприкінці грудня 2018 року Верховна Рада продовжила до 2020 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, що діє в Україні з 2001 року.

Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку земель сільгосппризначення може щорічно приносити українській економіці додатково від 700 млн до 1,5 млрд доларів.