Ілюстрація REUTERS

Гуртові ціни на тепличні томати в Україні на початку тижня зросли до 22-23 грн/кг, що на 36% більше порівняно з минулим тижнем, повідомила прес-служба аналітичної платформи East Fruit.

Читайте такожІмпорт зріс у два рази: Україна купила за кордоном рекордну кількість овочів

"Сьогодні представники тепличних комбінатів пропонують до продажу свою продукцію від 22 до 23 грн/кг (0,88-0,92 дол./кг) залежно від якості, що в середньому на 36% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За інформацією аналітиків, місцевий тепличний томат в Україні сьогодні вже коштує в середньому на 22% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Крім того, аналітики відзначили, що в цьому році сезон імпорту томату в Україні розпочався на два тижні раніше порівняно з минулим роком. При цьому, на поточний момент поставки турецького томату здійснюються виключно за укладеними з роздрібними мережами договорами, а у вільний продаж ця продукція практично не надходить.

"Щодо цін на перші партії томата виробництва Туреччини, то на сьогодні вони трохи вище цін на українську продукцію і озвучуються на рівні 23-25 грн/кг (0,92-1 дол./кг)", - йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, обсяг пропозиції томату з Туреччини буде поступово збільшуватися, і вже з початку грудня ця продукція становитиме основний обсяг в сегменті тепличного томату на ринку України.

Як повідомляв УНІАН, Україна за півроку збільшила імпорт томатів на 15% - до рекордних 55 тис. тонн.

Овочі борщового набору в Україні за 2018 рік подорожчали майже удвічі - до 56,6 грн. Урожай овочів у 2018 році становив 9,4 млн тонн.