В Україні готуються до запуску ринку землі / фото УНІАН

Перший заступник голови Верховної Ради, представник президента у ВР Руслан Стефанчук зазначив, що саме виборці України дали право президенту Володимиру Зеленському вводити ринок землі в Україні.

Читайте такожМаже 60% українців виступають проти продажу землі – опитування

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Відео дня

Стефанчук зазначив, що у програмі президента Зеленського «пункт про створення прозорого ринку землі був зазначений як один з ключових пунктів програми».

«Враховуючи, що 73% громадян, які взяли участь у голосуванні (йдеться про президентські вибори - УНІАН), і підтримали програму Володимира Зеленського, в принципі ми можемо говорити про те, що мандат довіри на реалізацію цього пункту безперечно йому був наданий», - заявив Стефанчук.

Він зазначив, що «тому в цьому аспекті немає потреби в проведенні референдуму».

В той же час додав, що референдум потрібен у питанні щодо можливості продажу землі іноземним громадянам.

Стефанчук зазначив, що в середу відбудуться парламентські слухання щодо ринку землі і сподівається, що там буде серйозна дискусія і вони не будуть спрямовані на те, щоб «промивати мізки».

Він наголосив, що необхідно завершувати з тим «міжсобойчиком», який створений і існує в Україні більше 20 років і не дає можливості реального доступу громадянам до єдиного права власності, на який накладається мораторій», тобто до ринку землі.

Перший заступник голови ВР зазначив, що можуть бути подання з цього питання на розгляд Конституційного суду України, але висловив сподівання, що КСУ буде комплексно розглядати дане питання.