Законопроект про ринок землі може розглядатися в сесійній залі три місяці / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія зазначає, що законопроект про ринок землі може розглядатися в сесійній залі три місяці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання, чи буде цей законопроект розглянуто відразу після Нового року.

"Зараз виглядає так, що це довга пісня... Чому не поставити відразу - тому що ми плануємо діяльність парламенту, і якщо ми поставимо відразу - ми заблокуємо на невизначений строк. Це ми просто під ризик ставимо країну", - пояснив Арахамія.

Відео дня

За його словами, розгляд законопроекту залежить, в тому числі, від перемовин довкола нього, які наразі відбуваються.

"Після проходження Комітету у нас є теоретична можливість виносити це в залу. Але ми вже знаємо, що, навіть якщо буде 2,5 тисячі (поправок - УНІАН) і люди будуть в залі наполягати, то це точно два місяці роботи парламенту. Два місяці сесійних... Це буде 2,5 - 3 місяці, коли парламент буде розглядати тільки один законопроект", - наголосив Арахамія.

Читайте такожЗапуск ринку землі навчить українців бути відповідальними - Стефанчук

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", рекомендований профільним комітетом, який впроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

20 грудня голова ВР Дмитро Разумков доручив Комітету з питань аграрної та земельної політики провести дев'ять засідань (26, 27, 28 грудня 2019 року та 2, 3, 6, 8, 9, 10 січня 2020 року) для підготовки законопроекту до другого читання.

Наприкінці грудня 2018 року Верховна Рада продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення, який діє з 2001 року в Україні, до 2020 року.

Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щороку приносити українській економіці додатково від 700 млн до 1,5 млрд доларів.