На забій відправлять 40 тисяч птахів / фото УНІАН

На сході Польщі виявили пташиний грип на індичих фермах, в результаті чого на забій може бути відправлено до 40 тисяч птахів.

Читайте такожВ Україні перевірятимуть виробників курятини та яєць на антибіотики

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

"Ветеринарні служби у цій ситуації впроваджують процедури ліквідації вірусів", - повідомили місцева влада в окрузі Любартовський.

Президент Польської асоціації селекціонерів і птахівників Анджей Данієлак зазначив, що в радіусі трьох кілометрів можуть постраждати три ферми. Це може зачепити до 350 тисяч птахів.

Фахівці додали, що вірус був підтипом високопатогенного пташиного грипу H5N8, який також може загрожувати людям.

За останніми даними Євростату, у найбільшого виробника птиці в Європі в Польщі не було спалаху пташиного грипу з 2017 року.

Як повідомляв УНІАН, спалахи пташиного грипу в Україні в 2016 році ветеринари зафіксували 30 листопада в Херсонській області. До цього останні випадки пташиного грипу в нашій країні були зареєстровані в 2008 році в Криму (4 випадки). На початку січня 2017 року нові спалахи захворювання були виявлені в Чернівецькій та Одеській областях. Після цього ЄС, Білорусь і Гонгконг ввели заборону на імпорт українського м'яса птиці з територій, на яких були зафіксовані спалахи захворювання.

Пташиний грип – гостра вірусна інфекція птахів, яка характеризується загальною слабкістю, набряками, ураженням респіраторних органів і шлунково-кишкового тракту. До грипу сприйнятливі як домашні, так і дикі перелітні птахи. Основними переносниками інфекції є перелітні водоплавні птахи. Як тільки відповідне захворювання виявлено на будь-якій території, відомства встановлюють обмеження на експорт птиці з цієї країни і вживають відповідних заходів для  ліквідації хвороби (карантин, зонування, дезінфекція). Пташиний грип завдає значної економічної шкоди як державі, так і виробникам.