Зеленський доручив підготувати "Укрспирт" до приватизації / фото depositphotos.com

Кабінет міністрів України протягом двох місяців має прийняти всі необхідні підзаконні акти й почати підготовку "Укрспирту" до приватизації.

Читайте також"Укрспирт" подвоїв плани з реалізації спирту через детінізацію галузі

Про це на нараді за участю представників уряду та Верховної Ради, присвяченому виконанню поставлених перед урядом завдань і планів на найближче майбутнє, заявив президент України Володимир Зеленський, повідомила прес-служба глави держави.

Відео дня

Крім цього, правоохоронні органи разом з урядом і Офісом президента мають активізувати боротьбу з нелегальним обігом спирту в Україні.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2019 року Верховна Рада прийняла закон, який з 1 січня 2020 року скасував в Україні державну монополію на виробництво спирту з метою вивести ринок спирту з тіні. Закон також передбачає приватизацію існуючих спиртзаводів.

В Україні монополістом у спиртовій галузі є державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію "Укрспирту", керуючись рекомендаціями Міжнародного валютного фонду.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оцінює надходження від приватизації "Укрспирту" 2-3 мільярди гривень й планує завершити приватизацію об'єктів держпідприємства до 1 липня 2021 року.

У грудні 2019 року Мінекономіки провело аудит підприємства, за підсумками якого працюючими виявилися 29 заводів "Укрспирту" з 83.