Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який має спростити отримання кредитів для малих фермерів, які не мають кредитної історії.

Читайте такожПадіння цін на агропродукцію знизило рентабельність українських сільгосппідприємств

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, додавши, що в державному бюджеті на 2020 рік передбачено 240 мільйонів гривень на формування статутного капіталу цього фонду.

Відео дня

"Фонд надасть доступ малим та середнім суб'єктам підприємництва (до 500 га) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення. Крім того, це також мінімізує ризики можливого неповернення кредитів. Малі та середні аграрії зможуть бути повноцінними учасниками ринку завдяки державній підтримці", - написав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, на програму державної підтримки АПК у держбюджеті-2020 закладено 4 мільярди гривень, а також додаткові 240 мільйонів гривень на створення Фонду часткового гарантування кредитів під купівлю землі.

З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень - на часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання, 1 мільярд гривень - на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень на садівництво та фермерство.