Ілюстрація REUTERS

Українські аграрії у 2019 році отримали аграрних розписок на 11,8 мільярда гривень в рамках проекту "Аграрні розписки в Україні", який впроваджує Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Читайте також"Аграрний фонд" почав працювати з аграрними розписками

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Відео дня

При цьому з початку роботи програми, з 2015 року, обсяг аграрних розписок перевищив 19,5 мільярда гривень.

"Одним з результатів нашої співпраці став доступний онлайн-реєстр, який забезпечує прозорість функціонування аграрних розписок. Також ми плануємо оновити Закон України "Про аграрні розписки", тим самим зробивши аграрні розписки ще доступніше - дешевше і швидше в оформленні", - цитує прес-служба заступника міністра Тараса Висоцького.

Довідка УНІАН. Проект "Аграрні розписки в Україні" впроваджує Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка є членом групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарією. IFC займається впровадженням проектів розвитку приватного сектора в країнах, що розвиваються, зокрема залучення фінансування.

Аграрна розписка - товаророзпорядчий документ, що фіксує безумовне зобов'язання боржника, яке забезпечується заставою у вигляді майбутнього врожаю. По аграрній розписці позичальник може розрахуватися або грошовими засобами, або постачанням сільськогосподарської продукції.