Ілюстрація REUTERS

Доказів передачі китайського коронавірусу SARS-CoV, що викликає захворювання COVID-19, через продукти харчування немає.

Читайте такожІмпортери української агропродукції можуть знизити закупівлі через коронавірус - експерт

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України з посиланням на дослідження Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA).

Відео дня

"Поки немає свідчень про те, що харчові продукти можуть бути джерелом або шляхом передачі вірусу. Такі висновки зроблені представниками EFSA за результатами вивчення досвіду спалахів споріднених вірусних захворювань (SARS-CoV і MERS-CoV)", - йдеться в повідомленні.

Водночас у міністерстві підкреслюють, що дотримання гігієнічних вимог при поводженні з харчовими продуктами є основою для забезпечення їх безпеки як для виробників і закладів громадського харчування, так і для споживачів.

Довідка УНІАН. В кінці грудня 2019 року влада Китаю повідомили про спалах пневмонії у місті Ухань, збудником захворювання COVID-19 став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні на сьогодні зафіксовано п'ять лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, одна особа померла.