Ілюстрація REUTERS

Українські аграрії продовжують експорт зернових в умовах карантину та з початку 2019-2020 маркетингового року (МР, липень 2019 - червень 2020) експортували 43,62 мільйона тонн зерна, що на 8,6 мільйона тонн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Читайте такожЕксперти знизили прогноз урожаю зернових в Україні

Про це свідчать дані аграрного департаменту Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Відео дня

Зокрема, пшениці відправлено на експорт 17,29 мільйона тонн, ячменю - 4,1 мільйона тонн, кукурудзи - 21,71 мільйона тонн, жита - 5 тисяч тонн.

Крім того, експортовано борошна пшеничного та інших культур - 265,5 тисячі тонн, що на 75,8 тисячі тонн більше, ніж за відповідний період минулого МР.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, врожай в Україні у 2019 році становить 75 мільйонів тонн, з яких 54 мільйони тонн буде експортовано на зовнішні ринки.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

16 березня президент України Володимир Зеленський закликав уряд заборонити експорт окремих продуктів харчування, наразі Кабмін не сформував перелік таких товарів.

Агроекспортери закликали не допустити зупинки експорту зернових і олійних культур у зв'язку з закриттям більшості прикордонних пунктів пропуску на кордоні з-за загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні.