этот материал доступен на русском

В Україні подорожчали харчові продукти: які й на скільки

17:08, 25 березня 2020
Агро
821 0
Ілюстрація REUTERS

Споживчі ціни на основні харчові продукти в Україні в січні-лютому 2020 року збільшилися на 2,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Читайте такожПродавці на тлі карантину підіймають ціни: гречка подорожчала на 50%, картопля на 60%

Про це свідчать дані моніторингу цін на основні харчові продукти департаменту Міністерства агрополітики розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Зокрема, ціни на хліб і хлібопродукти у січні-лютому поточного року зросли на 8,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, макаронні вироби - на 2,6%, цукор - на 0,7%. Рослинна олія подешевшала на 2,1%.

М'ясо і м'ясні продукти подорожчали на 2,6%, а риба та продукти з риби - на 3,1%.

Водночас ціни на яйця зменшилися на 21,5%.

Також за два місяці 2020 року подорожчало вершкове масло - на 6,1%, сир і сир - на 6,5%, молоко – на 6%.

Фрукти в Україні подорожчали на 12,7%, а овочі подешевшали на 12%.

Крім того, ціни на алкогольні напої й тютюнові вироби в січні-лютому цього року зросли на 12,3%.

Як повідомляв УНІАН, споживча інфляція в Україні в лютому 2020 року в річному вираженні - в порівнянні з лютим 2019 року становила 2,4%, сповільнившись з 3,2% у січні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter