До 30 червня в "Укрспирті" діє спрощена процедура закупівлі спирту / фото ukrspirt.com

Верховна Рада на позачерговій сесії може розглянути законопроект про скасування акцизного податку на придбання спирту для виробників антисептиків.

Читайте також"Укрспирт" не буде підіймати ціни на спирт в умовах карантину

Про це повідомила прес-служба держпідприємства "Укрспирт".

Відео дня

"Понад тиждень тому ми ("Укрспирт" - УНІАН) разом з Кабінетом міністрів підготували законопроект про скасування плати за акциз для підприємств, що виробляють антисептики. Мова йде про велику різницю в ціні - 1 літр спирту без акцизу коштує 37 гривень, а з акцизом - 184 гривні. Ми вважаємо, що такий закон дуже потрібний в умовах епідемії коронавірусу. Тому чекаємо від депутатів позитивного голосування за наш законопроект найближчим часом", - цитуються в повідомленні слова виконуючого голови "Укрспирту" Сергія Блескуна.

У прес-службі також повідомили, що до 30 червня в "Укрспирті" діє спрощена процедура закупівлі спирту - споживачам (юридичним особам або ФОПам) потрібно підписати спрощений договір з державним підприємством, оплатити рахунок і забрати придбаний спирт з заводу. Однак такий механізм діє у випадку, якщо покупцю потрібно не більше 1 тисячі літрів спирту у квартал, додали в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 23 березня Кабінет міністрів України прийняв рішення до 1 червня заборонити експорт з країни етилового спирту.

Раніше держпідприємство "Укрспирт" додатково запустило роботу 4 заводів через підвищений попит на спирт на тлі поширення коронавірусу в Україні. Крім того, підприємство повідомило про готовність забезпечити спиртом медичні установи України.

Також "Укрспирт" висловив готовність постачати сировину українського алкогольного холдингу Global Spirits, який має намір перепрофілювати свої потужності для боротьби з епідемією коронавірусу та виробляти дезінфектори та санітайзери.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі України.

Уряд почав приватизацію держпідприємства "Укрспирт", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлений 41 завод підприємства.