Ринкам працювати можна, проте не всюди / фото УНІАН

Міністерство охорони здоров'я дозволило органам місцевого самоврядування відкрити ринки у населених пунктах, де місцеві жителі не мають інших можливостей купувати харчові продукти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив під час брифінгу.

"Хочу прокоментувати питання відкриття ринків. МОЗ не відкривало ринки. Постановою головного державного санітарного лікаря чітко прописані вимоги, коли органи місцевого самоврядування можуть дозволити відкрити ринок - якщо немає інших можливостей купувати продукти харчування населенню, яке проживає на тій чи іншій території. Це не заклик відкрити ринки, це можливість відкрити і дати доступ людям до продуктів харчування в період карантину", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожВ ООН закликали країни не обмежувати торгівлю продуктами під час пандемії

Як повідомляв УНІАН, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин і запровадив режим надзвичайної ситуації у всіх регіонах до 24 квітня.

У постанові головного державного санітарного лікаря від 30 березня йдеться, що здійснювати торгівлю харчовими продуктами може тільки зареєстрований оператор ринку за умови дотримання протиепідемічних заходів. Кількість відвідувачів ринку буде обмеженою - одна особа на 20 кв. м, а відстань між покупцями у черзі має становити не менш як 1,5 м.

Крім того, для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менш як 3 м.

При цьому весь персонал ринку і покупці мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, у мерії Києва заявили, що не планують відкривати ринки під час карантину.