Фото УНИАН

Кабінет міністрів України затвердив правила виробництва органічної продукції тваринництва, які визначають технологічні особливості ведення органічного господарства: вимоги до утримання тварин, використання кормів, профілактики та лікування захворювань тощо.

Згідно з повідомленням на урядовому порталі, відповідне рішення закріплено у постанові № 241 від 30 березня 2016 року.

Затвердження детальних правил сприятиме збільшенню обсягів виробництва, насичення внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування, поглиблення інтеграції українського аграрного виробництва в ринок ЄС та світові ринки в цілому», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабмін затвердив правила виробництва органічного меду та продукції бджільництва, які регулюють розміщення вуликів, порядок підгодівлі бджіл та інші аспекти роботи пасічників (постанова №208 від 23 березня 2016 року).

Читайте такожУ Мінагропроді показали перший український логотип для органічної продукції

Міністерство аграрної політики і продовольства має намір до 2020 року довести частку органічної продукції до 3% від сільськогосподарського виробництва України. Україна зацікавлена в нарощуванні експортного потенціалу органічної продукції, оскільки остання не підлягає квотуванню в рамках зони вільної торгівлі з ЄС.

Кількість операторів органічного ринку, сертифікованих єдиним українським органом сертифікації «Органік Стандарт», у 2015 році зросла удвічі і становила 200 підприємств.