Ілюстрація REUTERS

Кенія виділила українським сільгоспвиробникам квоту на безмитний експорт 363 тис. тонн зерна кормової кукурудзи до 30 серпня, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Читайте такожУкраїнські аграрії експортували 35 мільйонів тонн зернових

«Українські компанії отримали право безмитного експорту до Кенії зерна жовтої (кормової) кукурудзи до 30 серпня 2017 року в обсязі 363 тис. тонн. Відповідно до листа Міністерства сільського господарства, тваринництва та рибного господарства Кенії, визначаються 22 компанії Кенії, які мають право безмитного імпорту жовтої кукурудзи», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даними прес-служби, 12 квітня Державне казначейство Кенії пом'якшило вимоги до вмісту ГМО в імпортованій кукурудзі. Відтепер товар має відповідати стандартам ЄС, згідно з якими допускається відсутність ГМО на 99,01%.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня торговий представник України Наталія Микольська інформувала, що Кенія планує безмитно імпортувати 450 тис. тонн української кукурудзи з допомогою механізму державних закупівель. Зазначалося, що держава також зацікавлена в імпорті вітчизняних продуктів харчування, простого переробного устаткування, фармацевтичних продуктів і устаткування для енергетичного машинобудування.

За даними Мінагропроду, експорт української аграрної продукції за підсумками 2016 року зріс на 4,5% порівняно з 2015 роком і становить 15,5 млрд дол. Головними продуктами експорту в 2016 році традиційно були зернові культури, масло і насіння олійних культур, соя, цукор і м'ясо. Ключовими ринками збуту виступили країни Азії (45,9% експорту - 7 млрд дол.), Євросоюз (27,5% - 4,2 млрд дол.), Африка (15,7% - 2,4 млрд дол.), країни СНД (7,7% - 1,2 млрд дол.) і США (0,9% - 45 млн дол.).