Кувейт зняв заборону на імпорт курячого м'яса і яєць з України / фото УНІАН

Кувейт зняв заборону на ввезення курятини та яєць з України, яка була застосована у зв'язку зі спалахами високопатогенного грипу птиці в деяких областях нашої країни.

Читайте такожВ Україні прогнозують подорожчання курятини та яєць

Про це повідомляється на сайті Ради експортерів та інвесторів при Міністерстві закордонних справ України.

Відео дня

«У Державі Кувейт знято заборону на імпорт курячого м'яса і яєць з України ... Згідно з рішенням Міністерства торгівлі і промисловості емірату №367 від 20.07.2017 знято заборону на імпорт з України м'яса птиці (свіже, охолоджене, заморожене, оброблене), похідних від нього продуктів і яєць, з огляду на відсутність небезпеки зараження пташиним грипом (H5N8)», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у зв'язку зі спалахами пташиного грипу в середині березня Ємен, Ірак, Йорданія, Катар і КНР ввели тимчасові обмеження на експорт м'яса птиці і продуктів птахівництва з усієї України. Крім того, ЄС, Саудівська Аравія і Гонконг ввели тимчасову заборону на експорт м'яса птиці, яєць, продуктів птахівництва з областей, де реєструвалися спалахи пташиного грипу.

15 травня 2017 року заборону на ввезення української птиці і продуктів птахівництва зняв Катар, 6 липня - Саудівська Аравія, 22 червня було відновлено ввезення української птиці до Іраку, 3 серпня - до ОАЕ, 16 серпня - до Йорданії.

У листопаді 2016 року ветеринари зафіксували спалах пташиного грипу в Херсонській області. До цього випадки пташиного грипу в Україні були зареєстровані у 2008 році в Криму (4 випадки).

Останні три місяці ветеринари не фіксували спалахів пташиного грипу на території України.