Цукор в Україні подешевшав на 25% / фото УНІАН

Вартість цукру на вагу в Україні за два місяці знизилася на 25% – з 16-16,5 грн/кг до 12-12,25 грн/кг. Падіння цін на цукор фахівці пояснюють його надвиробництвом, повідомляє «Сегодня».

Читайте такожУкраїна стала лідером зі зростання цін на продукти серед країн Європи

За інформацією профільної асоціації "Укрцукор", всі українські цукрові заводи зварять у цьому сезоні 2 млн т цукру, а потреба країни в цьому продукті оцінюється в 1,5 млн тонн.

За словами директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, заводи зараз готові продати цукор дешевше, аби отримати живі гроші для погашення кредитів і виплати зарплати співробітникам.

"Зараз ціни на цукор у нас є нижчими від світових на 1,5-2 грн/кг, але до січня вирівняються", – зазначив Дорошенко.

Як повідомляв УНІАН, українські цукрові заводи з початку сезону цукроваріння, який стартував 30 серпня, переробили 11,06 млн тонн цукрових буряків і виробили 1,57 млн тонн цукру.

За результатами 2016-2017 маркетингового року (МР) Україна експортувала 769,3 тис. тонн цукру, що є рекордом за всі роки незалежності.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram