Міністр аграрної політики України Микола ПРИСЯЖНЮК переконаний, що закон про ринок землі буде прийнято не пізніше 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.ПРИСЯЖНЮК повідомив сьогодні в Житомирі на нараді з обговорення комплексної Програми реформування та розвитку сільського господарства України в Житомирській обласній держтелерадіокомпанії.

За його словами, "рано чи пізно цей закон про ринок землі – але не пізніше 2012 року – буде прийнято".

Відео дня

При цьому М.ПРИСЯЖНЮК зазначив, що "цей закон має виправдати очікування українських селян щодо справедливого підходу до ринкових земельних відносин, і не допустити, щоб уся земля була приватизована зовнішніми фінансовими структурами, яким необхідно капіталізувати свої ресурси, свої кошти".

"Ми щодня в Мінагрополітики ведемо дискусії з цього питання з фахівцями, й поки немає ще єдиної думки в цьому питанні", - сказав міністр.

Він уточнив, що у вересні - жовтні буде готовий узгоджений на всіх рівнях варіант названого закону.

Загалом, зазначив М.ПРИСЯЖНЮК, опитування Мінагрополітики та інших фахівців показали, що понад 70% селян чекають ухвалення Закону про ринок землі в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 19 січня ц.р. парламент подолав вето Президента на закон про мораторій на продаж землі до 2012 року, і, відповідно до Конституції України, Президент повинен був його підписати.

2 лютого ц.р. на сайті Верховної Ради було оприлюднено закон про подовження мораторію на продаж землі до 2012 року.