В Україні з 1 січня 2011 року набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року № 1021 "Про затвердження порядків ведення Поземельної книги і Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі".

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства юстиції України.

Одночасно з цією постановою набуває чинності також з 1 січня 2011 року постанова "Про затвердження Тимчасового порядку присвоєння кадастрового номера земельній ділянці" (№ 747 від 18 серпня 2010 року), яка була ухвалена урядом Миколи АЗАРОВА в розвиток постанови попереднього уряду - "Про затвердження порядків ведення Поземельної книги і Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів України постановою № 749 від 18 серпня 2010 року затвердив тимчасовий порядок присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Як пояснюється в цієї постанові, таке рішення ухвалено з метою забезпечення проведення державної реєстрації земельних ділянок у період до законодавчого врегулювання питань щодо ведення державного земельного кадастру та відповідно до пункту "д" статті 13 Земельного кодексу України.

Уряд Юлії ТИМОШЕНКО постановою № 1021 від 9 вересня 2009 року затвердив порядки ведення Поземельної книги і Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі. Передбачалося, що ця постанова набере чинності з 1 січня 2011 року.