Філія «Менський сир» ПП «КФ «Прометей» (Чернігівська обл.), що входить до молочної компанії «Мілкіленд», відновила експортні поставки сиру до Російської Федерації після отримання відповідних дозволів Росспоживнагляду, сказано у повідомленні компанії.

Повідомляється, що дозволи російського санітарного відомства були видані за підсумками лабораторних тестів зразків сиру, раніше наданих підприємством.

Нагадаємо, 8 лютого 2012 року Росспоживнагляд заборонив ввезення сирів трьох українських підприємств – ПП КФ «Прометей» (Чернігівська обл.), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська обл.), ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), заявивши, що в українських сирах виявлено велику кількість пальмової олії. Пізніше російська сторона заборонила ще 4 українським підприємствам поставляти сири на територію Росії. До цього списку потрапили Баштанський і Лозівський сирзаводи, «Бель Шостка Україна» і Хмельницька маслосирбаза.

Відео дня

10 квітня фахівці Росспоживнагляду прибули до України для перевірки, зокрема, Пирятинського сирзаводу і ПП КФ «Прометей».

17 квітня на брифінгу в Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України П. Порошенко повідомив, що три із семи українських заводів відновлюють поставки сиру до Росії: ПП КФ «Прометей» (Чернігівська обл.), АТ «Пирятинський сирзавод» (Полтавська обл.) і ТОВ «Гадячсир» (Полтавська обл.), які пройшли перевірку Росспоживнагляду.

11 травня Росспоживнагляд заявив, що готовий дозволити четвертому підприємству - «Дубномолоко» - відновити поставки сирів до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Україна відновила поставки сиру до Росії

Довідка УНІАН. Компанія "Мілкіленд" об'єднує в Україні 10 переробних заводів, а також ВАТ "Останкінський молочний комбінат" в РФ. Загальна потужність компанії із переробки молока становить понад 1,1 млн. тонн щороку.

У листопаді 2010 року "Мілкіленд" провів первинне публічне розміщення 22,4% акцій на Варшавській фондовій біржі.