Прем'єр-міністр України Микола Азаров критикує Міністерство аграрної політики і продовольства за невиконання завдання уряду з виплати дотацій громадянам за збереження великої рогатої худоби.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.Азаров заявив сьогодні на засіданні Кабінету міністрів.

«Мінагропрод не виконав поставлене урядом завдання, щоб люди з кожного регіону країни змогли приєднатися до програми збереження і нарощування поголів'я великої рогатої худоби і одержувати гроші за вирощування молодняку», - сказав М.Азаров.

Відео дня

Він зазначив, що від селян Вінницької, Донецької, Запорізької, Одеської, Тернопільської, Харківської, Черкаської областей не пришли заявки на отримання державної підтримки.

«Це свідчить про те, що Міністерство аграрної політики і продовольства, обласні адміністрації вказаних регіонів не організували цю роботу і вчасно не поінформували громадян про право, терміни і порядок отримання такої дотації, і не забезпечили на належному рівні роботу з оформлення заявок на отримання дотацій.

Що ж до відповідальних працівників Мінагропроду, то якщо у найкоротший термін ситуація не буде виправлена, і хоч би на йоту буде зірвана державна програма відродження вітчизняного тваринництва, - будемо робити жорсткі висновки», - сказав М.Азаров.

Крім того, він зазначив, що на даний час 1 млрд 46 млн гривень вже направлено на місця для виплат дотацій громадянам за збереження і утримання великої рогатої худоби.

Довідка УНІАН. За інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства, цього року держава передбачила близько 1 млрд грн дотацій селянам за збереження молодняку великої рогатої худоби: за теля віком від 3 до 5 місяців - 250 грн, віком від 6 до 8 місяців - 500 грн, від 9 до 11 місяців - 750 грн за голову.

Ці виплати здійснюються у рамках програми Мінагропроду «Державна підтримка галузі тваринництва». Мета програми - зупинити вирізування худоби і задати темп для збільшення поголів'я, що в результаті позначиться на збільшенні обсягів виробництва молочної продукції.