Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає можливість надання довгострокового кредиту на суму до 50 млн дол. українській роздрібній мережі Novus, мовиться у повідомленні банку.

Згідно з повідомленням, питання виділення коштів буде розглянуто на засіданні ради директорів ЄБРР 27 листопада поточного року.

Планується, що одержувачем кредиту стане Novus Group, при цьому в розділі контактів компанії вказаний представник BT Invest, Ltd Гінтаутас Павалкіс (Gintautas Pavalkis).

Відео дня

Довідка УНІАН. Novus – мережа супермаркетів і торговельних центрів. Станом на 10 вересня п.р. мережа включала близько 20 магазинів у Києві, Борисполі, Севастополі, Рівному, Черкасах, Тернополі, Корці (Рівненська обл.) і Романовому (Житомирська обл.).

Супермаркети Novus працюють у форматах «магазинів біля дому» площею від 800 кв. м, гіпермаркетів площею торговельного залу до 7 тис кв. м. Основним форматом Novus є супермаркети площею 3 тис кв. м. Управління мережею здійснює литовський холдинг BT Invest.

Чистий дохід «Новус Україна» в 2011 році зріс у 2,1 раза – до 1,183 млрд грн, чистий прибуток становив 9,66 млн грн проти 27,31 млн грн чистого збитку роком раніше.

BT Invest – керівна компанія з головним офісом у Литві, створена колишніми акціонерами найбільшого українського виробника соків «Сандора» Ігорем Беззубом і Раймондасом Туменасом. Компанія також розвиває девелоперський напрям.