ааа

Посівна кампанія 2014 року коштуватиме українським аграріям 42,8 млрд грн, з яких 8 млрд грн їм необхідно залучити у вигляді кредитів, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства з посиланням на слова глави відомства Ігоря Швайки.

«Із загальної потреби у коштах власними ресурсами підприємства забезпечені на 34,8 млрд грн (81,3%). Тобто прямий дефіцит власних коштів становить 8 млрд грн», - цитує прес-служба Швайку.

За його словами, дефіцит коштів у розмірі 4,7 млрд грн планується покрити за рахунок залучення банківських кредитів, а 3,1 млрд грн - за рахунок комерційних позик. При цьому Швайка зазначив, що для вирішення цього питання міністерство веде переговори з представниками Національного банку України, комерційними банками та іншими фінансовими установами.

Відео дня

Крім того, за словами міністра, ще одним способом залучення коштів для аграріїв є їх участь у форвардних програмах Аграрного фонду та Державної продовольчо-зернової корпорації. Зокрема, Аграрний фонд станом на 7 березня законтрактував 409 тис. тонн зерна майбутнього врожаю, виплативши сільгоспвиробникам 366 млн грн авансових платежів.

Читайте такожУ Криму очікують істотного недосіву ярих через військову інтервенцію Росії

Як повідомляв УНІАН, за оцінками Мінагропроду, в 2013 році аграрії витратили на весняно-польові роботи 38-39 млрд грн, що на 1,3 млрд грн більше, ніж у 2012 році. При цьому обсяг власних коштів у сільгоспвиробників склав близько 30,5 млрд грн (80% від потреби).