Фото УНИАН

Відео дня

Згідно з повідомленням відомства, 19 тонн молочної продукції було повернуто до України, оскільки при здійсненні ветеринарного контролю співробітники Россільгоспнагляду виявили невідповідність дати виготовлення молочної продукції на етикетках з даними, вказаними в декларації виробника. Партію молочної продукції обсягом 1 тонна інспектори не пропустили до Криму через відсутність супровідних документів на неї.

Крім того, Россільгоспнагляд повернув назад українському виробникові п'ять вантажівок із 20 тоннами яловичини в кожній «через явні порушення чинного законодавства». Зокрема, м'ясо в чотирьох вантажівках, за даними відомства, було без обов'язкового маркування на блоках, яке могло б засвідчити дійсне походження продукту.

Не пропустив Россільгоспнагляд до Криму і 110 голів великої рогатої худоби через невідповідність супровідних документів вимогам відомства.

Читайте такожОкупанти Криму визнали дефіцит продовольства на півострові

Як повідомляв УНІАН, у лютому Росія ввела війська на територію українського Криму і в березні, після проведення на півострові нелегітимного референдуму, анексувала його. З того часу Россільгоспнагляд не раз повертав до України партії продовольства, що прямували до Криму. Разом з тим, українські експерти відзначають, що відмова Криму від українського продовольства може призвести до дефіциту продуктів харчування на півострові, оскільки він більш ніж наполовину залежить від їх поставок із материкової України.