этот материал доступен на русском

"Борщовий набір": скільки коштує приготувати українську страву

09:28, 03 червня 2020
Агро
1586 0
Ілюстрація REUTERS

Читайте такожБлизько половини коштів українці витрачають на їжу - Держстат

Про це повідомляє ТСН.uа.

"До набору увійшло по одному кілограму моркви, капусти, буряка, цибулі та картоплі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в середньому по країні такий борщовий набір коштуватиме 48 гривень. Найдорожчим національне блюдо виявилося в Черкаській області - 55 гривень. Також дорожчою за середню вартість стала порція борщу опинилася в Донецькій і Одеській областях.

Лідером з дешевизни неочікувано стала столиця. У Києві за борщовий набір віддають 43 гривні.

Як повідомлялося, у Державній службі статистики назвали продукти, які найбільше зросли в ціні з початку цього року. Найбільше зросли в ціні гречка, цибуля та яблука. Гречана крупа подорожчала майже на 30%. Вартість цибулі зросла більш ніж у два рази. Яблука зросли в ціні майже на 20%.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter