Через високі ціни томати дозволити собі зможуть не всі / фото ua.depositphotos.com

Через окупацію півдня України є ризик незабаром зіткнутися з дефіцитом овочів. Аби виправити ситуацію, на Закарпатті фермери засіяли удвічі більше землі.

Чи вистачить цього і до яких цін покупцям готуватися, йдеться в сюжеті ТСН.

Як розповідають закарпатські фермери, цьогоріч - поганий урожай капусти, цьому "сприяла" погана погода. А попит на неї шалений, адже її купують для Києва та Харкова.  А за тиждень-два збиратимуть перець та помідори, цьогоріч його посадили удвічі більше. Попри спеку, урожай томатів хороший.

"З томатами та перцем будемо, але дозволити собі його зможуть не всі. Транспортування через усю країну збільшить ціну", - йдеться в сюжеті.  Наприклад, капусту оптовики забирають на Закарпатті по 30 грн, а продають по 50. Тож не усім тепер й овочі по кишені.

Найбільше закарпатські фермери здивовані попитом на кабачки. Минулого року його навіть сіяти не хотіли, адже віддавати по 2 грн/кг не хотіли, а нині ціна зросла в 10 разів. 

Раніше аналітики повідомляли, що зростаюча пропозиція місцевих тепличних томатів і досить сильна конкуренція з імпортом провокує зниження цін на ринку томатів в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: