Допомога буде виділена протягом трьох років / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Кабінет Міністрів України планує протягом наступних трьох років виділити аграріям державну підтримку у розмірі 13,5 млрд грн.

Як повідомила прес-служба Міністерство фінансів, про це розповів заступник міністра Денис Улютін з посиланням на прийняту урядом бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.

Читайте такожКабмін планує ввести новий податок на землю

Відео дня

"Бюджетна декларація на 2022-2024 роки передбачає, що протягом наступних трьох років аграріям буде доступна державна підтримка в загальному обсязі 13,5 млрд грн", - цитує прес-служба Улютіна.

За його словами, це означає, що вже зараз близько 9000 підприємств можуть активно планувати свою діяльність і визначатися спільно з профільним міністерством, яка саме підтримка їм необхідна: здешевлення кредитів і придбання сільгосптехніки, розвиток фермерських господарств, розвиток тваринництва, садівництва, виноградарства тощо.

Заступник міністра зазначив, що за наступні три роки малий і середній бізнес отримає доступ до 13,3 млрд грн в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%" і гарантій Фонду розвитку підприємництва, а також до 10 млрд грн щорічно завдяки частковому гарантуванню державою їх боргових зобов'язань через інструмент портфельних гарантій.

Бюджетна Декларація: що необхідно знати

  • Кабінет Міністрів 31 травня 2021 року схвалив бюджетну декларацію на 2022-2024 роки.
  • Документ містить загальні показники доходів і фінансування держбюджету, загальні граничні показники видатків держбюджету, розмір мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму та інші цілі державної політики.