Кабмін затвердив програми розвитку овочівництва до 2025 року / REUTERS

Кабінет Міністрів України на сьогоднішньому засіданні прийняв цільову програму розвитку картоплярства до 2025 року, а також цільову програму розвитку овочівництва на період до 2025 року.

Читайте такожУкраїна потрапила до топ-3 країн-виробників картоплі

"Мета стратегії розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 роки - повністю забезпечити Україну насіннєвою картоплею, в тому числі насінням української селекції, а також продовольчою столовою картоплею і сировиною на переробку", - зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Відео дня

За його словами, передбачається розвиток ринку та інфраструктури, модернізація картоплесховищ, будівництво нових переробних потужностей і заводів з виробництва крохмалю і продуктів з картоплі.

Програма розвитку овочівництва

Також Кабмін підтримав програма розвитку овочівництва, основні цілі якої-ефективний розвиток галузі, розвиток переробки, стабільне забезпечення населення якісною овочевою продукцією, зміцнення експортних можливостей України.

"Програма дозволить до 2025 року підвищити ефективність і конкурентоспроможність овочівництва, збільшити частку підприємств, які займаються виробництвом овочів", - зазначив Петрашко.

Передбачається, що фінансування розвитку овочівництва та картоплярства здійснюватиметься за рахунок держбюджету в рамках фонду державних програм підтримки АПК.

Що цьому передувало