Стабілізувати ситуацію на ринку вдалося за рахунок імпорту цукру з ЄС / Ілюстрація REUTERS

Цінових стрибків на українському ринку цукру не передбачається, оскільки Україна змогла перекрити дефіцит сировини імпортом.

Про це заявив генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон, повідомляє прес-служба асоціація.

Читайте такожВ Україні дорожчає цукор

Відео дня

"Стабілізувати ситуацію на ринку вдалося за рахунок імпорту цукру з ЄС і поставок тростинної сировини, яка переробляється в Україні. Тому дефіцит продукту поступово перекривається, що дозволяє стабілізувати ціни в середньому на рівні 24,5 грн за кілограм цукру. Крім того, оптимізму додає майбутній урожай і збільшення в цьому сезоні площі посівів під цукровий буряк на 10% – до 226 тис.га", – повідомив експерт.

Подорожчання цукру в Україні

  • Україна в поточному маркетинговому році (МР, вересень 2020 - серпень 2021) скоротила виробництво цукру до 1,1 млн тонн, що на 31% менше в порівнянні з попереднім сезоном (1,48 млн тонн).
  • Згідно з дослідженням Київської школи економіки, ціни на цукор в Україні в січні 2021 року зросли в 1,5 раза.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства запропонувало тимчасово обнулити ввізні мита на цукор для стабілізації цін в Україні.
  • Станом на 23 травня 2021 року за рік ціна за кілограм цукру в середньому зросла на 10 гривень. З березня по квітень 2021 року - ціна зросла від 24,38 грн/кг на 1,25 грн за кг і досягла 25,63 грн/кг.