Держава передбачила 1 млрд грн на компенсацію кредитної ставки під час купівлі землі / фото УНІАН Володимир Гонтар

Держава розширить програму доступних кредитів "5-7-9" на покупку сільськогосподарських земель після запуску ринку з липня 2021 року.

Про це на прес-конференції повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

Читайте такожМінагрополітики планує створити антирейдерську комісію для захисту фермерів

Відео дня

"На момент запуску ринку землі держава розширить програму "5-7-9", щоб забезпечити можливість людям, які працюють на землі, викупити її. Також держава передбачила 1 млрд грн на компенсацію кредитної ставки під час купівлі землі. У резерві є кошти для забезпечення повноцінних фінансових інструментів в рамках ринку землі", – сказав він.

Крім того, міністерство очікує надходження фінансових коштів від детінізації земель.

"Ми розраховуємо на фінансовий запас, який надійде від детінізації. Зараз близько 8 млн гектарів землі знаходяться в тіні, з них не платяться ніякі податки. Після детінізації ці податки будуть надходити в спецфонди розвитку і будуть спрямовані на розвиток агросектору, а також аграріям – на викуп земель", – сказав Лещенко.

"Доступні кредити 5-7-9%": що необхідно знати

  • 3 лютого 2020 року уряд України оголосив старт програми "Доступні кредити 5-7-9%".
  • Пізніше Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту.