Підпільні цехи виготовляли "харчі" в антисанітарних умовах.
У Київській області діяла група осіб, яка налагодила повний цикл виробництва та реалізації фальсифікованих продуктів харчування під виглядом товарів відомих брендів. Детективи викрили та припинили діяльність зловмисників, повідомляє Бюро економічної безпеки.
В підпільних цехах в антисанітарних умовах виготовляли, фасували та маркували підробки, імітуючи продукцію H.J. Bruggen KG, Bonduelle, "Аквамарин", "Бабусин продукт", "Верес" та інших відомих марок. Після цього фальсифікат потрапляв на ринки та у роздрібні торгові точки.
Правоохоронцями в ході масштабних обшуків було вилучено:
Представники перелічених вище торгових марок підтвердили, що вилучена продукція є контрафактною. Серед іншого також було вилучено обладнання для виготовлення та пакування, поліграфію, сировину. Триває досудове розслідування.
Деякі продукти харчування можна перевірити в домашніх умовах, аби зрозуміти, наскільки вони якісні. Наприклад, вершкове масло можна перевірити на дотик, а потім розчинити його в окропі. Колір води та утворення плівки показують, наскільки продукт є справжнім.
Щодо кисломолочного сиру, то його теж можна перевірити за допомогою окропу – а також за допомогою розчину йоду, яким українці звикли лікувати порізи.