
Мабуть, немає українця, який не любив би полтавські галушки. А якщо поєднати пишні вироби з ароматним бульйоном, то вийде ідеальний суп. Ця друга страва вважається класикою української кухні. Їй будуть раді в будь-якій родині.
Спробуйте самі приготувати суп із галушками - рецепт потішить вас простотою та ідеальним поєднанням продуктів. Ніжні вироби з тіста роблять звичайну вечерю кулінарним шедевром.
Смачний суп із галушками - український рецепт
Бульйон заведено варити на нежирній курці. Вважається, що цій страві більше підходить легка основа, але ви також можете взяти свинину.
Інгредієнти для супу потрібні такі:
- триста грамів курячого філе;
- дві картоплини;
- одна морква;
- одна цибулина;
- один лавровий лист;
- столова ложка олії;
- спеції та сіль за смаком.
А на тісто на галушки рецепт пропонує взяти такі продукти:
- два яйця;
- сто грамів борошна;
- дві столові ложки води;
- чайна ложка олії;
- дрібка солі.
Ви також можете готувати суп із галушками без м'яса на овочевому бульйоні - вийде не менш смачно.
Куряче філе промийте, очистіть від плівок і кісток. Викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Варіть близько 40 хвилин на невеликому вогні, за необхідності знімаючи піну. Потім дістаньте м'ясо, наріжте брусочками і поверніть у суп із галушками.
Моркву натріть, а цибулю дрібно наріжте. Обсмажте овочі на гарячій пательні з олією до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Картоплю почистіть, наріжте невеликим кубиком і викладіть у бульйон разом із засмажкою. Варіть близько 15 хвилин.
За цей час замісіть густе тісто з усіх перерахованих інгредієнтів. Наріжте на шматочки ножем або відщипніть пальцями. При напівготовності картоплі настає момент, коли додавати галушки в суп. Варіть страву ще 5-10 хвилин (залежно від розміру галушок) і залиште трохи настоятися під кришкою.
Готову страву подавайте зі свіжою зеленню і, за бажанням, зі сметаною. Зберігається суп із галушками та м'ясом не більше 2 днів.