Ілюстрація REUTERS

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко і міністр сільського господарства і продовольства Білорусі Іван Крупко домовилися про поглиблення торговельно-економічного співробітництва між країнами в аграрній сфері.

Читайте такожБілорусь є ключовими торговим партнером України - Зеленський

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку за підсумками зустрічі міністрів.

Відео дня

"Співпраця в аграрній сфері, з точки зору перспектив і можливостей для торгівлі та галузевої взаємодії, має особливе значення в системі економічних відносин між нашими країнами. Україна і Республіка Білорусь підтримують постійний діалог у сфері санітарних та фітосанітарних норм, що сприяє поглибленню взаємовигідного співробітництва між державами ", - наводяться слова Петрашко.

Зазначається, що білоруська делегація прибула на запрошення відвідати масштабну українську агропромислову виставку "АГРО-2020 року", яка проходитиме в Києві 11-12 серпня.

Довідка УНІАН. За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, за 5 місяців 2020 року товарообіг між Україною і Білоруссю становить понад 1,5 мільярда доларів, а за весь 2019 рік - близько 5,6 мільярда доларів. За п'ять місяців 2020 року товарообіг аграрною продукцією між країнами сягнув понад 213 мільйонів доларів.