Українці скоротили споживання сиру / фото ua.depositphotos.com

Внутрішні продажі сиру сповільнилися на тлі масових ракетних обстрілів Росією та загального погіршення економічного становища українців.

Про це повідомили експерти аналітичної платформи "Інфагро".

Зазначається, що негативно впливає на ситуацію дорожнеча сирів на полицях магазинів. Тому виробники мусять стимулювати продажі частішими акціями зі зниженням цін.

Відео дня

"Проте базові прайси продавці не мають наміру знижувати, на додаток, деякі навпаки приймають рішення про хоча б незначне, але збільшення їх, мотивуючи подорожчанням сировини. В жовтні сировари вперше за тривалий період пробують збільшувати і експортні ціни", - зазначили аналітики.

За їхніми словами, окремі сировари зниження внутрішнього попиту компенсують збільшенням обсягів експорту в Європу.

"Зараз уже приблизно п’ята частина від загального виробництва напівтвердого сиру в Україні направляється на зовнішні продажі. Такого не було з моменту закриття Росією свого ринку в 2015 році. Більш ніж половина вивезеного сиру відправлена у Польщу. За три квартали обсяг експорту сиру збільшився приблизно на 40%", - додали експерти.

Водночас обсяги зовнішніх продажів сирних продуктів і плавлених сирних продуктів значно скоротилися.

Разом з тим продовжує скорочуватися імпорт твердого, напівтвердого і білого сирів, але обсяги ввезення в Україну ще досить значні.

Як повідомляв УНІАН, за словами генеральної директорки Асоціації виробників молока Ганни Лавренюк, в Україні очікується зростання цін на молочну продукцію орієнтовно на 10% до кінця року.

Експерти зазначають, що попри складнощі з логістикою Україна нарощує експорт молочних продуктів.

Вас також можуть зацікавити новини: