Врожай пшениці в Україні може сягнути 27 мільйонів тонн / REUTERS

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило прогноз урожаю пшениці в Україні на 0,5 мільйона тонн - до 27 мільйонів тонн, кукурудзи - також на 0,5 мільйона тонн, до 39,5 мільйона тонн.

Читайте такожСільгоспвіробніцтво в Україні впало почти на 20%

Про це йдеться в серпневому звіті USDA.

Відео дня

Зазначається, що USDA підвищило прогноз врожаю, ґрунтуючись на остаточних даних про посівні площі, опублікованих Державною службою статистики України, а також на інформації про покращення погодних умов.

"Останнім часом сприятлива для кукурудзи погода спостерігалася в східній та центральній Україні. Умови вирощування покращуються в міру просування з півдня на північ. Очікується, що врожайність буде другий за величиною за всю історію з попереднім рекордом в 7,84 тонни/га в сезону 2018 року ", - сказано у звіті.

Кукурудзи цього року в Україні вродить понад 33 мільйони тонн / REUTERS

Прогноз врожаю в Україні

За прогнозом USDA, експорт пшениці з України у 2020-2021 маркетинговому році (МР, липень 2020 - червень 2021) може становити 18 мільйонів тонн (+0,5 мільйона тонн у порівнянні з липневим прогнозом), а кукурудзи - 33,5 мільйона тонн (+0,5 мільйона тонн).

Врожай в Україні

  • Раніше експерти Української зернової асоціації (УЗА) знизили прогноз урожаю кукурудзи в Україні на 2,5 мільйона тонн - до 36,4 мільйона тонн через посушливу погоду в липні-серпні.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує урожай зернових і зернобобових культур в Україні у 2020 році на рівні 68 мільйонів тонн, а олійних - 20 мільйонів тонн.