В Україні очікується зниження цін на овочі після Великодня / ua.depositphotos.com

В Україні вже почали знижуватись ціни на овочі, проте максимальне зниження буде в червні.

Про це сказав член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі телемарафону. За його словами, в Україні є сезонний фактор, коли весною іде активний імпорт овочів, який формує достатньо високу ціну. Проте, починаючи з травня, збільшується кількість товарів місцевого походження з України, тому в цей момент починається падіння цін.

Експерт зазначив, що до Великодніх свят ціни були високі, зараз починається зниження на 15-20 гривень за кілограм овочів.

Відео дня

"Ми очікуємо, що на початок червня вже остаточно ринок буде стабілізований товарами з відкритого ґрунту з наших територій, і червень буде періодом максимального зниження цін на овочі. Така ситуація буде до вересня, початку жовтня. Тоді буде знову річний цикл підняття цін", - пояснив Пендзин.

Також експерт прогнозує восени суттєве падіння цін та збільшення врожаю цибулі за рахунок збільшення її вирощування місцевими фермерами.

Ціни на овочі підскочили в гору у березні

Як повідомляв УНІАН, у квітні борщ, приготовлений за традиційним рецептом з розрахунком на 3,5-4 л, коштуватиме 185 грн, порівняно з січнем ціна зросла на понад 20%.

За даними Державної служби статистики, на споживчому ринку в березні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 2,2%. Найбільше (на 17,3%) подорожчали овочі.

Вас також можуть зацікавити новини: