До України потрапила партія небезнечного рису / фото ua.depositphotos.com

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області повідомило по те, що до України потрапила партія небезнечного рису, який експортувався з Італії.

Як йдеться в заяві відомства, до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області надійшло повідомлення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF), стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії.

Виробник - Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер - WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України. Одержувач - ТзОВ "БЮРО ВИН", м. Київ.

Відео дня

"Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області або звертайтесь до територіальних управлінь", - йдеться в зяяві відомства.

Чим небезпечний кадмій

Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.

Отруйні продукти в Україні

8 лютого 2023 року стало відомо про те, що в Україну завезли партію отруйних горіхів, що викликають рак. 

21 лютого 2023 року стало відомо про те, що до України потрапила партія зараженого сиру, що викликає менінгіт.

Вас також можуть зацікавити новини: