Відновлення роботи Мінагрополітики вирішили відкласти на березень / REUTERS

Питання відновлення роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України перенесено на березень, оскільки повноваження нового Міністерства досі не визначені.

Читайте такожНовий міністр агрополітики розповів про пріоритети роботи на посаді

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генеральний директор Асоціації " Український клуб аграрного бізнесу "(УКАБ) Роман Сластьон.

Відео дня

За його словами, на сьогоднішньому засіданні Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики не зміг винести остаточне рішення про поділ обов'язків між Мінекономіки та Мінагропродом.

"Рішення відклали до 1 березня", - написав Сластьон.

За його словами, одним зі спірних питань була подальша доля Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Мінекономіки намагається залишити собі Держпродспоживслужбу. І це не єдине спірне питання", - додав він.

Що цьому передувало

  • 17 грудня Верховна Рада призначила голову Держгеокадастру Романа Лещенка міністром аграрної політики та продовольства України.
  • 28 грудня Кабінет міністрів скасував рішення, згідно з яким Міністерство аграрної політики та продовольства України було приєднане до Міністерства економічного розвитку і торгівлі. За словами глави Мінекономіки Ігоря Петрашка, це рішення необхідне для створення нового Міністерства аграрної політики.
  • Петрашко запевнив, що уряд постарається максимально оперативно завершити роботу зі створення МінАПК.