Пасічники скаржаться на п'яних бджіл / Ілюстрація REUTERS

На Волині бджоли атакують господарські вулики та знищують цілі родини комах.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожУкраїна збільшила експорт меду майже на третину

Загибель бджіл

Як йдеться в сюжеті, в селі Тростянка на Волині пасічники не встигають підраховувати збитки, оскільки їх вулики масово атакують комахи сусіда-бджоляра, гинуть цілі бджолині сім'ї.

Відео дня

Спирт в раціоні бджіл

За словами пасічників, сусід неправильно підгодовує своїх комах - солодким сиропом і навіть поїть спиртом. Від алкоголю ті стають агресивними і летять в чужі вулики. 

Пасічники переконані, що агресивні бджоли належать сусідові, який з'явився тут нещодавно.

Бджолярі заявляють, що сусід почав підгодовувати своїх бджіл сиропом на зиму, проте робить це неправильно. У союзі пісечників підтверджують - комахи дійсно можуть стати агресивними, якщо їх неправильно підгодовувати.

"Треба давати це на ніч, щоб вони за ніч це втягнули та заспокоїлися, а коли це дається вдень - вони куштують, не розуміють звідки воно взялося", — пояснює віце-президент Союзу пасічників України Володимир Дмитрук.

Сусід, якого пасічники звинувачують у бджолиній агресії, запевняє - він непричетний. Як доказ своєї непричетності він показав порожні годівниці. "Поки тепла погода, поки вони несуть ще щось, я зараз не буду їх ставити", - каже чоловік.

Тепер до війни пасічників та їхніх комах має долучитися офіцер громади.

Порятунок бджіл від смерті

У червні 2020 року пасічники підгодовували бджіл, рятуючи їх від смерті. Цвітіння нечисленних весняних медоносів було незначним, нектару було дуже мало, тому бджолярам довелося рятувати бджіл.