Частка компанії у виробництві електроенергії в Україні становить 53% / фото УНІАН

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, в 2018 році збільшило дохід від реалізації електроенергії порівняно з аналогічним періодом 2017 року на 14,4% – до 52,68 мільярда гривень, йдеться в звіті компанії.

Читайте також"Енергоатом" почав тестувати обладнання Holtec для сховища ядерного палива

Згідно з документом, розрахунки Оптового ринку електричної енергії за відпущену "Енергоатомом" електроенергію в 2018 році склали 50,63 мільярда гривень (96,1%).

Відео дня

Повідомляється також, що заборгованість держпідприємства "Енергоринок", оператора Оптового ринку електроенергії України, перед "Енергоатомом" станом на 31 грудня 2018 року, з урахуванням відпущеної в попередні періоди електроенергії, становила 12,37 мільярда гривень.

У 2018 році компанією було вироблено 84,6 мільярда кВт-год електроенергії. минулого року частка "Енергоатому" в обсязі виробництва електроенергії в Україні становила 53%.

Довідка УНІАН. Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На "Енергоатом" покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.

По встановленої потужності ядерних енергоблоків Україна займає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР. В Україні діє 4 атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС з 6 реакторами загальною потужністю 6000 МВт, є найбільшою в Європі.