"Київтеплоенерго" опублікувало структуру тарифу на опалення та гарячу воду / фото УНІАН

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" опублікувало складові тарифів на опалення і гаряче водопостачання для мешканців столиці, які з 1 січня 2019 року були підвищені на 22%.

Читайте такожУ Києві знову планують підвищити тарифи на холодну воду

Згідно з даними на сайті "Київтеплоенерго", основною складовою в структурі тарифу - більше 80% є витрати на природний газ, вартість якого з листопада 2018 року була підвищена на 26,2% для населення.

Відео дня

"З 1 листопада в Україні підвищена ціна на природний газ для населення на 26,2%. Враховуючи, що тариф на послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання близько 80% складає вартість природного газу, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" переглянуло тарифи на зазначені послуги", - пояснює компанія.

Фонд оплати праці займає в тарифі 10,2%, з урахуванням підвищення прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 4,3% посадові оклади відповідно були переглянуті, що, за інформацією компанії, що також послужило обгрунтуванням для підвищення тарифу.

Повідомляється, що серед причин підвищення тарифів на опалення і гарячу воду - плановий ріст електроенергії на 131,0% "ДТЕК Київські електромережі" з 1 січня 2019 року за постановою регулятора, а також підвищення тарифів "Київводоканалу" на поставку води на 25,2%, при тому що вода щодня використовується для виробництва послуг.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня комунальне підприємство "Київтеплоенерго" оприлюднило нові тарифи на опалення і гаряче водопостачання для мешканців столиці, які діятимуть з 1 січня 2019 року.

Так, тариф на централізоване опалення для мешканців будинків з лічильниками становить 1654,41 гривні за 1 Гкал з ПДВ, що на 22% вище попереднього тарифу (1354,78 гривні).

Для будинків без лічильників тариф зріс до 38,5 гривні за один квадратний метр на місяць.

Новий тариф на гаряче водопостачання для населення за наявності рушникосушки збільшився до 97,89 гривні за кубометр з ПДВ, а за відсутності - 90,54 гривні за кубометр з ПДВ.

При цьому гаряче водопостачання для бюджетних організацій буде коштувати 98,49 гривні за кубометр з ПДВ, для релігійних організацій - 89,13 гривні за кубометр, тоді як всі інші споживачі платитимуть 98,07 гривні за один кубометр.

Зазначається, що тарифи затверджені розпорядженням КМДА від 22 грудня 2018 року №2340.

З 1 травня 2018 року виконавцем послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води КП "Київтеплоенерго". Це спеціалізоване муніципальне підприємство, покликане виконувати роботу замість ПАТ "Київенерго".

Довідка УНІАН. КП "Київтеплоенерго" забезпечує столицю України теплом та гарячим водопостачанням. Підприємство здійснює ліцензійну діяльність з вироблення, транспортування та постачання теплової енергії мешканцям Києва. Теплова енергія транспортується за допомогою магістральних та розподільчих мереж загальною протяжністю 2,7 тисячі кілометрів у 2-трубному обчисленні. Теплові мережі є майном територіальної громади міста Києва.