Nord Stream 2 продовжує пошук 6 млрд євро / фото gazprom.ru

Оператор проекту з будівництва другої черги трансбалтійського газопроводу до Європи «Північний потік-2» - Nord Stream 2 АG продовжує переговори щодо проектного фінансування, розраховуючи залучити 6 мільярдів євро, передають російські агентства слова фінансового директора компанії Пола Коркорана.

Читайте такожЕксперт розповіла, як Україна може "вдарити" по "Північному потоку-2"

За планом, власник проекту «Північний потік-2» - «Газпром» - фінансує половину від кошторису проекту, п'ять європейських компаній дають в борг російському концерну по 950 мільйонів євро кожна, повідомляє Рейтер.

Відео дня

У їхньому числі німецька Uniper повідомила, що прагне подальшої реалізації «Північного потоку-2». Австрійська OMV сказала, що уважно моніторить ситуацію з санкціями, і висловила надію, що США не шкодитимуть компаніям з ЄС, а також повідомила, що подальший графік фінансування залежатиме від рішень оператора проекту.

Партнерами «Газпрому» є німецькі Wintershall і Uniper, французька Engie, англо-голландська Shell, австрійська OMV.

Після того, як європейські партнери «Газпрому» профінансували частину вартості проекту, що становить 9,5 мільярда євро, Вашингтон назвав Європу газовим заручником Москви і пригрозив санкціями.