Ілюстрація REUTERS

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав провалом рівень виконання державною компанією "Укргазвидобування" урядового плану з нарощування видобутку газу в країні до 2020 року, згідно з яким рівень видобутку газу підприємством у 2020 році мав становити 20 мільярдів кубометрів.

Читайте такожГройсман назвавши умови енергетичної незалежності України

Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів, представляючи звіт уряду за 2018 рік.

Відео дня

"Я вкрай незадоволений тим, що "Укргазвидобування" компанії "Нафтогаз", фактично, план з видобутку газу, який ми затвердили до 2020 року, фактично вони провалили. Це нас дуже турбує, і дуже важливо це виправити в найближчі періоди", - підкреслив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, урядовою програмою "20/20" передбачається нарощування видобутку газу "Укргазвидобуванням" до 20 мільярдів кубометрів до 2020 року. Цієї мети планується досягти завдяки буріння нових свердловин та проведення інтенсифікації видобутку на наявних свердловинах.

Однак компанія в ході виконання програми зіткнулася з неотриманням ліцензій на нові родовища, що суттєво зашкодило виконання плану.

За словами глави компанії Олега Прохоренка, "Укргазвидобування" протягом 2016-2018 років 170 разів подавала заявки на отримання нових ліцензій, проте отримала лише 17 нових спеціальних дозволів.

Водночас він зазначив, що програмою 20/20 передбачено щорічне отримання 15-20 нових ліцензій у рік.

"Укргазвидобування" у 2018 році, у порівнянні з 2017 роком, збільшило видобуток природного газу на 1,6% - до 15,496 мільярда кубометрів. Довідка УНІАН. "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія України, частка якої в загальному обсязі видобутку вуглеводнів в країні становить 70%. 100% акцій компанії належать державному холдингу "Нафтогаз України".