Діючий контракт з Коболевым закінчується наприкінці березня цього року / фото УНІАН

Кабінет міністрів обговорить пропозицію наглядової ради НАК "Нафтогаз України" продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболевым до березня 2020 року з умовою скорочення його зарплати у два рази.

Читайте такожКабмін не продовжив контракт з Коболєвим і оголошує конкурс на нового голову "Нафтогазу" (відео)

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який сьогодні перебуває з візитом у Харківській області.

Відео дня

"Наглядова рада внесла пропозицію укласти новий контракт на нових умовах, який досить близький до того, що я вимагав. Це, напевно, одне з перших адекватних пропозицій, які сьогодні уряд отримав від наглядової ради. Будемо все це обговорювати, щоб фіналізувати наше рішення", - сказав він.

При цьому Гройсман заявив, що в контракті необхідно вказати обов'язок голови правління "Нафтогазу" забезпечити нарощування видобутку вітчизняного газу, гарантувати транспортування російського газу до 2020 року та провести відділення газотранспортних активів "Нафтогазу" (анбандлинг).

Як повідомляв УНІАН, за інформацією ЗМІ, наглядова рада "Нафтогазу" звернулася до Гройсмана з пропозицією продовжити контракт з Андрієм Коболєвим до березня 2020 року, а також скоротити його зарплату у два рази.

6 березня Гройсман заявив про рішення Кабміну не продовжувати контракт нинішнього голови правління "Нафтогазу України" Коболєва, а також оголосити новий конкурс на зайняття цієї посади.

28 лютого стало відомо, що спостережна рада НАК "Нафтогаз України" вирішив продовжити контракт з головою правління компанії Коболевым на три роки.

16 січня Кабінет міністрів оголосив про припинення контрактів з діючим менеджментом НАК "Нафтогаз України" з 22 березня, а також про звернення до спостережної ради компанії щодо перегляду умов по виплаті зарплат і премій її керівникам.

Діючий контракт з Коболєвим закінчується наприкінці березня цього року.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.